Friday, April 15, 2011

Tekanan Sem Terakhir di UIA




ceritera yer bermula seperti ini......

Tanggal 6 April 2011, aku n fido g sri gombak wat thesis aku....after that ktorg lepak ice room sri Gombak (SG)...nk lepak2 mkn n minum since dri 1st time aku g ice room kt kota damansara(KD) dlu..aku mmg nk g lg...kt KD mmg sedap...tp nasibku malang...senang citer...aku makan spegeti kt ice room SG..aku kan keracunan makanan....

mlm tur ok jer...aku bgn pg(7 april)..effek dia dah terasa...aku pening kepala..rasa nk muntah n bdn2 aku dah mula rasa sakit....tp pg tur aku g teman rumate baik aku iaitu azahar mansur g print panel design thesis dia..then g mkn kt chinese muslim food kt melawati...(aku mmg suka chinese food)..after dat aku terus demam..demam yg sampai aku xleh buka mata..then azahar antar aku blk bilik..aku tdo jer dri tghari pai mlm..then mlm muz dtg...aku tdo lg..tepat kul 11mlm aku kna cirit birit(beri-beri)....

start from that...apa aku mkn terus kuar blk...air ok..xder lgsg pepejal..sepertinya makanan aku xdiproses langsung!!!!!!!....terasa terok sgt...aku g jmpa doctor pada 8 April hari jumaat yer....dr ckp aku kna food poisoning...hurm..aku mmg dah agak dah...dr tnya aku dah bpa kali g toilet dri smlm..aku ckp r..dah kt 15kali....dr pon tergejut n ckp aku kna cucuk bg tenaga blk...after kna cucuk keadaan makin ok...

ptg tur mak aku dtg ngan kakak n abg ipar aku berserta alya n asmara...heppi yer..time sakit2 fam dtg..time tur rasa mcm beri-beri aku dah sembuh....tp panas kejap jer...ptg tur hujan blk..(hahaha..peribahasa mengarut)....so..aku lah menjadi pengunjung setia toilet zubir blok d level 2...setiap setengah jam aku g toilet...

setelah 2 hari mkan ubat yg dr bg..langsung x berkesan n berat aku dah turun 5kg from 60kg to 55kg in 2 days.....aku g jmpa dr lg pada 10april...dr bg antibiotik..n dr ckp kesan keracunan makanan tur aku kene 'kerengsaan usus' dimana usus aku xdpt nk serap air...ahh!!!! teruk mcm ni lg 2 hari aku nk xm....

11 april, aku tabahkn diri jgk mengadap notes2 tok xm..cuba nk hafal tp susah sbb setiap setengah jam jer aku g toilet.....plus the nite before xm tur....rumate aku yer kwn dtg n wat bising...aku dah r susah nk study..diorg wat bising lak...buka cite kt desktop kuat2...aku xkisah kalu pukul 10mlm or 12 ker..ni dah pukul 2pg...aku nk exam sok...study xmasuk kepala....last2 aku emo n nangis sorg2 atas katil....

aku igt kalau time xm tur aku xsembuh jugak...mmg aku g jmpa dc lg n aku xamaek xm lah..tp 12 april (hari exam) aku dah ok...alhamdulillah..tp still aku fobia dgn spegeti....nk tgk pon xleh...

disebabkn aku sakit yg teruk sgt are tur...skrg aku dah xleh mkn byk2 mcm dlu dah...aku rasa usus or perut aku dah kecik....n aku yer berat...ok lah dah 57kg skrg.....tp aku sgt2 skinny....arh!!!!! aku nk gemok!!!!

before beri-beri.....

after beri2

4 comments:

Anonymous said...

patut busuk toilet zubair block D tingkat 2...mcm haram bau...rupenyer ko berak..hehe

sweet stalker said...

haha, kesian u. moral nye kat sini jangan makan spegeti lagi ye. ;p

kAkI_tErlUkA said...

anonymous: hahhaha..jahat ko kn..hehhehe

Sweet Stalker: tur r pasal..aku dah xmkn spegetti skrg..tgk pon xleh..dah fobia kot...

ai ann said...

terserlah kekurusannye selepas beri2. hihi