Saturday, February 28, 2009

kuasa minda

tahukah anda hanya dgn mengunakan minda kita dpt mengawal dunia....percaya atau tidak...benda ini betul2 terjadi....korang mesti xpercaya kan....
biar aku cita pengalaman aku.....
beberapa hari lepas aku rasa sgt2 tertekan ngan stady aku nie...aku rasa aku xditerima org...aku rasa semo org benci aku...aku sgt2 down waktu tur....aku g studio pown sbb terpaksa....yer aku akui yg aku adalah nobody in my studio...tp at least aku ber usha sungguh2 tok jd somebody...clu ada org xsenang ngan cara aku..aku mintak maaf..tp aku mahu bangkit semula utk cari tract aku  blk...hhehehe...aku jadi xmenentu....aku hilang arah time tur..aku depress...aku byk hidup dlm angan2 aku tyme tur.... walaupon aku nk sgt2 capai impian aku yg iaitu nk naekn pointer aku blk sem nie..tp benda nie wat aku yer impian makin jauh.....
aku bernasib baek coz aku da sorg kwn baek aku nie....nama dia mustaffa khai...dia byk tlg aku...
aku syg dia sgt...ehehheh... dia yg tlg aku keluar dari zaman gelap aku tur...(zaman gelap hasil ciptaan minda aku sendiri)... dia xtlg dri kewangan atau apa2 entertainment ker aper ker...dia jaz bg taw aku 'The function of our mind'.
sebenar yer....minda kita dapat controll dunia nie jaz dgn hanya pikir positif ttng apa yg kita alami....contoh yer...aku rasa org xska aku....so ramai org xbercakap ngan aku coz aku sendiri yg bina tembok penghalang tur dgn hanya berfikir yg semo org benci aku....bla aku dah dgr ceramah mus bg kt aku....aku terus bersemangat..aku bangun tegak n aku terus g studio dgn vission ang pemikiran baru aku...aku ckp yg semo org akan belh terima aku...mlm tur jgk..aku dpt bergaul ngan semo org...kecuali sorg nie....tp biar r dia...so..aku ngan membangun seperti zaman reinance..hehhehehentah salah ejaan aku tur..hahhahaha..skrg aku dah kembali ceria...mus jgk ada ckp, org2 yg berjaya dlm hidup diorg...dia akan tulis on paper aper yg diorg nak..hhehehe..aku pown dah starat wat tur....
kesimpulan yer...'anda adalah apa yang anda pikirkan....'
think positively cause it will naver bring u pain as much as when u think negatively...

3 comments:

faheza said...

huhuhu...
caya lah tajul amin tajul arus...
wa caya sama lu beb..
i noe u can do it...
abai kn aper y org nk ckp pasl kite..
if kiter nk orng respect kite...kiter kne respect diri kiter dulu...
tuh psl ar aku suke angkt bakul..
hihihihihi...
tpi x larat ar..
berat...
hihihihi

kAkI_tErlUkA said...

xper...faeza...nnt aku tlg ko angktkn bakul tur...hehheheh

leynda said...

ak leh tlg gak.. =P